Määräaikaishuollon yhteydessä ilmastoinnin täyttöhuolto alkaen 59€

(sis. vain R-134 kaasut)

 

Ilmastointihuoltoa ei kannata laiminlyödä

Auton ilmastointilaitteella on monta tehtävää, tärkeimpänä niistä on sen kyky parantaa ajoturvallisuutta ja matkustajien mukavuutta. Hyvin huollettu ilmastointi pitää auton sisätilan miellyttävän viileänä ja kuivana, joka puolestaan parantaa kuljettajan vireystilaa. Myös kanssamatkustajat ja lapset viihtyvät ilmastoidussa autossa paremmin.

Ilmastointilaite vaatii huoltoa siinä missä muutkin auton osat

Auton ilmastointilaite vaatii huoltoa siinä missä muutkin auton osat. Ilmastointilaitteessa erittäin tärkeä komponentti on kompressori, jonka rikkoutuminen on yleinen syy ilmastointilaitteen korjaukseen hakeutumiselle. Kylmäaineen määrän vähentyessä kylmäaineen mukana kiertävän kompressoriöljyn kierto heikkenee heikentäen kompressorin voitelua. Tästä johtuu se, että suurin osa kompressorivaurioista syntyy, kun ilmastointia käytetään ilman riittävää määrää kylmäainetta, tai tehoja. Kompressorivaurion huomaa ilmastoinnin tehon heikkenemisestä. Mikäli sisälle tuleva ilma ei ole enää kylmää, vaan haaleaa ja ilmastointilaitteen teho hiipuu, kannattaa se huollattaa välittömästi. Tästä syystä on tärkeää, että kylmäainetta lisätään säännöllisesti. Myös mahdolliset vuodot on hyvä kartoittaa. Nopea tapa havaita vuodot, on järjestelmän paineistaminen typpikaasulla, jolloin vuotokohta paljastuu paineistuksen aiheuttaman vuotoäänen perusteella.

Yleiskorjauskuva1

Suosituksia ilmastointilaitteen huoltoon

Suosittelemme, että ilmastointilaite huolletaan kahden vuoden välein. Suositeltu huoltoväli johtuu siitä, että huollon jälkeen kylmäainetta riittää kahdeksi vuodeksi turvaamaan kompressorin voitelun. Säännöllisen ilmastointilaitehuollon yhteydessä voidaan höyrystinkennosto desinfioida. Matkustamoon tuleva raitisilma kulkee kennoston lävitse. Kennostoon pesiytyneet bakteerit, homeitiöt ja muut epäpuhtaudet voivat aiheuttaa terveysriskin. Samassa yhteydessä kannattaa vaihdattaa myös raitisilmasuodatin.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous ilmastoinninhuollosta